Metaal- en betonconservering

Wij behandelen verschillende metalen, om deze te beschermen en te verfraaien. Het is belangrijk om dit tijdig te doen, om zo corrosie tegen te gaan. Mocht het metaal toch al gecorrodeerd zijn, dan zorgen wij dat het staal gestraald of gereinigd wordt tot een bepaalde reinheidsgraad en beschermen wij het metaal met een roestwerend systeem. Als het demontabel is, behoort ook poedercoaten tot de mogelijkheden.

Wij verzorgen het schilderwerk aan pleisterwerk en beton. Vaak wordt beton geschilderd als verfraaiing en tegen vervuiling. Maar ook beton (afhankelijk van kwaliteit) dient beschermd te worden om het corroderen van de wapening te voorkomen. In het beton (alkalische omgeving) roest de wapening niet. Maar ook het wapeningsstaal kan op termijn gaan roesten. Dit wordt veroorzaakt door het afnemen van de zuurtegraad (ph-waarde/alkaliteit) in het beton, veroorzaakt doordat kooldioxyde uit de lucht, een reactie aangaat met vrije kalk uit het beton. Dit proces heet carbonatatie. Als het ijzer gaat roesten, zet het uit, en drukt het het beton kapot (‘Betonrot’ in de volksmond genoemd). Wij behandelen het beton met een carbonatatieremmend systeem.
Wij controleren en vervangen tevens de dilatatie kitvoegen, en zorgen dat er hierdoor geen vocht in het beton kan dringen.

Dilatatievoegen, Beton coatenHekwerk behandeld